Római és régészeti témahét foglalkozásai (2019. május 20-24.)

Római és régészeti témahét foglalkozásai a Paksi Városi Múzeumban

A Paksi Városi Múzeum májusban a római és régészeti témahét keretében múzeumpedagógiai foglalkozásra invitálja az általános iskolás diákokat.

Időpont: 2019. május 20-24., 9-16 óra,

Időtartam: 60 perc

Ajánlott korcsoport: 1-8. osztály

Foglalkozást tartja: Pekárikné Bakó Eszter, Sáfrány Szilvia, Szabó Tibor

Részvétel díja: ingyenes

A választható kiegészítő programelemek (kézműveskedés vagy fotózkodás) díja 200 Ft/fő. A választást kérjük előre jelezni!

Foglalkozások:

Múltunk nyomai – Régi és új módszerek a régészetben

A foglalkozás során a gyerekek betekintést kapnak a régészek munkájába, különös figyelemmel az úgynevezett roncsolásmentes technikákra mint a légifotózás, műholdképek régészeti elemzése, geofizikai módszerek, búvárrégészet. Röviden kitérünk a tárgyi leletek feldolgozására és restaurálásra is.

Mit adtak nekünk a rómaiak?”– római örökségünk a mindennapokban

„Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól… mit tettek a rómaiak értünk?” A római kultúra öröksége ma is él mindennapjainkban. Időszámításunk, naptárunk, úthálózatunk eredete, ábécénk, középületeink és templomaink formái ma is ennek közvetlen bizonyítékai. A foglakozás során a római és mai életünk kapcsolatát vizsgáljuk példákon keresztül.

A foglalkozásokhoz igény szerint választható kézműveskedés (római mozaikkészítés) vagy római kori ruhákba öltözés és fotózkodás.

A részvételhez előzetes időpont egyeztetése szükséges, melyet a 0675/830-378-as telefonszámon tehetnek meg.