Nyári táborok

Tájékoztató a Paksi Városi Múzeum nyári táborairól

 

Idén is megrendezzük a hagyományos nyári táborainkat, melyekben a már megszokott történelmi-életmód jelleggel nyernek betekintést a hét folyamán az adott témakörbe a gyerekek.

A tábor napközi jellegű, tehát reggel 8 órától várjuk a 7-13 év közötti gyerekeket. A nap folyamán kétszeri étkezés, az ebéd és az uzsonna biztosított, tízórait igény esetén hozhat magával a gyermek. (Glutén, laktóz, stb. érzékenységet kérjük előre jelezni!)

A foglalkozások 8:30-kor kezdődnek és 16:00-ig tartanak. Játékos vetélkedőkkel, csapatmunkával és kézműves foglalkozásokon keresztül ismerik meg alaposabban az adott hét témáját. Csütörtöki napokon kirándulni megyünk egy, a témakörhöz kapcsolódó magyarországi helyszínre.

A tábor díja 18.000 Ft/fő/hét

Jelentkezni az INNEN letölthető jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj első részletének együttes befizetésével lehet június 21-ig. A jelentkezési lapot személyesen, e-mailben és faxon is eljuttathatják hozzánk, az előleget pedig készpénzben fogadjuk a megadott határidőig.

Testvérkedvezményt adunk, tehát ha egy családból kettő, vagy több gyermek érkezik valamely táborunkba, ekkor 14.000 Ft/fő/hét a gyermekek részvételi díja.

Egy táborba maximum 20 főt tudunk fogadni.

 

Időpontok és témák

 

  1. július 1-5.: Afrikai utazók nyomában

A táborban híres afrikai utazók nyomába eredünk, miközben felfedezzük Afrika csodálatos világát. Kiderül, hogy milyen kalandokban volt része Teleki Sámuelnek és Livingstone-nak, mire felderítették ezt a gyönyörű kontinenst. Utazásunk során különleges afrikai állatokkal is megismerkedünk, valamint bepillantást nyerünk az afrikai emberek világába is. A táborban izgalmas kirándulásokat teszünk, megkeressük Afrika elrejtett kincseit, a kézműves foglalkozásokon pedig maszkok készítésével a gyerekek belebújhatnak afrikai állatok bőrébe is.

 

  1. július 15-19.: Egyiptomi tábor

Az ókori Egyiptom varázslatos világába kalauzoljuk a gyerekeket, ahol játékos formában megismerkednek az egyiptomi emberek hétköznapjaival és kiderítjük miért töltött be olyan fontos szerepet a Nílus az itt élők életében. Időutazásunkon foglalkozunk a piramisokkal, a gyerekek bepillantást nyernek a mumifikáló papok munkájába és az egyiptomiak misztikus vallási világába. Készítünk múmiát és közben megtudjuk milyen díszekkel, amulettekkel látták el a papok a halottat. Készítünk egyiptomi ékszereket, istenképeket gipszből és egy régész szemszögéből is megvizsgáljuk a piramisok belsejét.

 

  1. július 29 – augusztus 2.: A dunai hajómolnárok tábora

Milyen volt egy hajómolnár napja? Hogyan működött a hajómalom? Mit csináltak a molnárok télen? Ezekre és még több, hasonló izgalmas kérdésre is fény derül a táborban. A hét alatt megismerik a gyerekek ezt a különleges foglalkozást és az ezzel foglalkozó emberek életmódját, a paksi molnár családok történetét. Összehasonlítjuk a város partjainál őrlő szerkezeteket a Duna más szakaszain működő malmokkal, s megtudják, hogy mi az a töret, derce és hány fajta búzadara létezik.

 

Táborvezetők és kapcsolattartók: Pekárikné Bakó Eszter, Sáfrány Szilvia

További kérdéseikkel bátran keressenek bennünket a muzeumpedagogia@paks.hu címen vagy a 75/830-378-as telefonszámon.