Maradj otthon, míg nem jöhetsz a múzeumba!

„Maradj otthon, míg nem jöhetsz a múzeumba!” – címmel hetente megjelenő múzeumpedagógiai játékokat és barkácsolást kínálunk a Paksi Városi Múzeum honlapján. A feladatok közt található online és letölthető. Az otthoni kézműveskedésben segít a múzeum Youtube csatornája. Jó szórakozást kívánunk!


“Mit adtak nekünk a rómaiak?” foglalkozás diasora

(készítette: Bogdán Ferenc)


Gyereknap, 2020 május 31.

Gyermeknap alkalmából 2 kézműves játék készítését mutatjuk be. Játszhatsz velük egyedül vagy a tesóddal, szüleiddel, nagyszüleiddel. Barkácsoljon együtt a család! Jó szórakozást kívánunk!

0


2020 május 20-i feladatok, játékok

Heti kézművesünkkel képzeletben vízre szállunk és a Paksi Duna szakaszra csábítunk Benneteket. Készítsétek el velünk a saját lapátkerekes gőzhajótokat.

lapátkerekes gőzhajó sablon >>


 

2020 május 13-i feladatok, játékok

Közösségek hete alkalmából újabb érdekes múzeumi hajtogatós játékkal készültünk.0

 
 


 

2020 május 5-i feladatok, játékok

A “Négy évszak az ártéri erdőn” foglalkozás sorozatot egy kézművesfeladatban foglaltuk össze. A mellékelt videó segítségével mindenki egyedi élményeit is megörökítheti a saját “évszakfáján”.

 

 
 

0

Online feladatok

0

Hallottad, hogy Deák Ferenc Pakshoz is kötődik?
Megtudhatjuk, ha az üres négyzetbe kattintva a megfelelő szavakat beillesztjük a szövegbe.

Deák Ferenc Pakson>>


0

2020 április 30-i feladatok, játékok

Ugyan elmaradt a Négy évszak az ártéri erdőn programsorozat tavaszi foglalkozása, de a videó egy kis betekintést enged a vízparti élet egyik aktuális eseményébe. Az elkészítést segítő videóban sokat megtudhatunk az állat életmódjáról és szokásairól is.