Közösségek hete – Régi paksi képek más szemmel

Idén is csatlakozott múzeumunk a Közösségek Hete országos rendezvény sorozathoz, melyet május 10–16. között rendeznek meg. Itthon otthon vagyok – Régi paksi képek más szemmel címmel cikksorozatunkat olvashatják jövő héten hétfőtől virtuális látogatóink facebook oldalunkon.

Az utcaképek minden korban érdekesek, általuk nyomon tudjuk követni a változásokat, vagy éppen azt, ami változatlannak, szinte időtlennek tekinthető. A paksi Városi Múzeum dolgozói sokáig home office formában dolgoztak, hiszen a múzeum sem fogadhatott látogatókat. Olyan otthoni tevékenységeket űztünk, melyek kisebb helyigényűek, illetve jobbára csak számítógép szükséges hozzá. Ily módon került sor a gyűjtemény részét képező több ezer, még hagyományos technikával készült fényképgyűjtemény revíziójára és digitalizációjára. E tevékenység során a munkatársat megihlették a fényképek, de egy kicsit más szemmel nézte őket.

A Közösségek Hete alkalmával úgy gondoltuk, közreadjuk ezeket az írásokat, megmutatva, ilyen szemszögből is lehet régi vagy kevésbé régi fényképeket nézegetni.