Segíts a jövő krónikásainak! 2020.04.22. Gyűjtőkampány

 „A mi korunk történetét nem mi, hanem az utánunk jövők fogják megénekelni.”

(J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura: A két torony)

A világjárvány és a hozzá kapcsolódó intézkedések kizökkentették hétköznapjainkat a szokásos kerékvágásból. A rutinból való kilépés sok nehézséget okoz, sokszor alapjaitól kell újraépíteni a mindennapokat, új lehetőségeket kell keresni, vissza kell nyúlni régi ismeretekhez, felfedezni eddig rejtőzködő képességeinket.

 A Paksi Városi Múzeum feladatának tartja, hogy dokumentálja ezeket a változásokat, rögzítse az egyéni élmények közt megbúvó közös sajátosságokat, összegyűjtse és megőrizze azokat a tárgyakat, dokumentumokat, amelyek által értelmezhetjük jelenünket, és lehetőséget adunk az utánunk jövőknek, hogy megénekeljék korunk történetét.

Segíts a jövő krónikásainak!

Gyűjteményünk gyarapításában kérjük Paks és a vonzáskörzetében lévő települések lakóinak segítségét. 

Amit várunk:

  • Tárgyak: olyan tárgyak fotói és történetei, amiknek a járvány és a kijárási korlátozás miatt lett jelentősége.
  • Történetek: olyan történetek, amik arról szólnak, a járvány és a kijárási korlátozás hogyan változtatott a szokásos életvitelen.
  • Felvételek: olyan filmfelvételek, amik nem jöttek volna létre, ha nincs járvány és kijárási korlátozás.
  • Fotók: olyan fotók, amelyek kifejezik, milyen az élet a korlátozás idején.
  • Bármi, amit ezzel az időszakkal kapcsolatban megosztana az utókorral.

Ha szeretné ükunokáinak is megmutatni, milyen volt 2020 járvány-sújtotta tavaszán Paks környékén élni, kérjük küldje a  paksivarosimuzeum@gmail.com e-mail címre mindazt, amit megörökítene. A beérkező anyagokat a beküldő nevével együtt archiváljuk a Paksi Városi Múzeum gyűjteményében. A beérkezett képekből hamarosan virtuális tárlatot készítünk honlapunkon és Facebook oldalunkon. Amennyiben nem szeretné, hogy a beküldött adatok közül valamelyik megjelenjen, kérjük jelezze levelében!

A gyűjtéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót itt olvashatja el:

A kijárási korlátozás feloldása után gyűjtésünket szeretnénk tárgyakkal is kiegészíteni, kérjük a gyűjteményünkbe szánt tárgyakról küldjenek fotót a hozzá tartozó történettel, mindenképpen visszajelzünk, őrizzék-e meg számunkra a tárgyat.