Nyári táborok

Tájékoztató a Paksi Városi Múzeum nyári táborairól

 

Idén is megrendezzük a hagyományos nyári táborainkat, melyek a Paksi Metszet című új állandó kiállításainkra épülnek. Két alkalommal a már megszokott történelmi-életmód jelleggel nyernek betekintést a hét folyamán a gyerekek az adott témakörbe, míg újdonságként bevezetjük a természet- és környezetvédelemhez kapcsolódó táborainkat, mely idén egy héten lesz jelen a múzeumban.

A tábor napközi jellegű, tehát 8-16 óra között nyújtunk játékos, szórakoztató időtöltést 7-13 év közötti gyerekeknek. A nap folyamán kétszeri étkezés, az ebéd és az uzsonna biztosított, tízórait igény esetén hozhat magával a gyermek. A foglalkozások 8:30-kor kezdődnek és 15:30-ig tartanak. Játékos vetélkedőkkel, csapatmunkával és kézműves foglalkozásokon keresztül ismerik meg alaposabban az adott hét témáját. Csütörtöki napokon kirándulni megyünk egy, a témakörhöz kapcsolódó magyarországi helyszínre.

A tábor díja 17.000 Ft/fő/hét

Jelentkezni az INNEN letölthető jelentkezési lappal és a részvételi díj első részletének együttes befizetésével lehet június 15-ig. A jelentkezési lapot személyesen és faxon is eljuttathatják hozzánk, illetve az összeget utalva és készpénzben is fogadjuk a megadott határidőig.

Testvérkedvezményt adunk, tehát ha egy családból kettő, vagy több gyermek érkezik valamely táborunkba, ekkor 13.500 Ft/fő/hét a gyermekek részvételi díja.

Egy táborba maximum 20 főt tudunk fogadni.

 

Időpontok és témák

 

2018. július 2-6.: A rettegett imsósi kalózok tábora

A tábor során nemzetközi hírű és hírhedt flották, kapitányok példáján kívül ismerik meg a gyerekek a dunai és magyarországi hajózás, vitorlázás történetét is.

 

2018. július 16-20.: Állati kalandozások

Vajon miért haltak ki dinoszauruszok? Miért nem találkozhatunk már barlangi oroszlánokkal? Egy izgalmas földtörténeti utazásra invitáljuk a gyerekeket, ahol mindezekre a kérdésekre választ kapnak. Játékos formában megismerkedünk a múlt, illetve a jelen házi- és erdei állataival is. Kutakodunk az elrejtett ősmaradványok után és kiderítjük, mit árulnak el Földünk történetéről. A kézműves foglalkozásokon többek közt készítünk dinó kövületeket, különböző érdekes állatokat és közelebbről megismerkedünk a paleontológusok munkájával. 

 

2018. július 23 – július 27.: Vissza a középkorba!

A táborban játékos formában ismerkedünk meg a középkori ember életével, mindennapjaival. Hogyan éltek a lovagok zord váraikban? Hogyan háborúztak, vívtak egymással? Milyen volt a zsúfolt középkori városokban a polgárok élete? Mit tanultak a gyerekek egy középkori iskolában? Hogyan éltek, dolgoztak a középkori barátok, szerzetesek? A kézműves foglalkozásokon pedig a középkori művészettel ismerkedünk, például üvegfestészettel, kódexkészítéssel és nemesi címerek festésével.

 

 

Táborvezetők és kapcsolattartók: Kákai Emese, Pekárikné Bakó Eszter, Szabó Tibor