Aktuális programjaink

2018. október 27. – Egy éjszaka a múzeumban ELMARAD!

Elég bátor vagy?
El mersz tölteni egy éjszakát a múzeumban? Tudnál aludni csontok között? Nem félsz a sötétben?
Akkor itt a helyed!

Gyere október 27-én a Paksi Városi Múzeumba 18:00-ra, s vegyél részt egy izgalmas kalandban! Hozz magaddal hálózsákot, zseblámpát, párnát – s majd kiderül, melyiket fogod a legtöbbet használni! 😉

Az este folyamán felderítünk egy-két rejtélyt, megismerjük közelebbről az itt lakó tárgyakat, sőt lehet, hogy ők fognak magukról mesélni az éj leple alatt…

Ezúttal viszont felnőtteket, 18. életévüket betöltött kalandvágyó látogatók jelentkezését várjuk az INNEN letölthető regisztrációs lap kitöltésével.

A program során zseblámpás tárlatvezetésre, műtárgy-activityre, múzeumi “Ki vagyok én?” játékra és sok csapatmunkára lehet számítani.

A részvételi díj 3500 Ft/fő, ami egy vacsorát és reggelit is magában foglal.

Jelentkezni október 19-ig lehet a megadott elérhetőségeken Kákai Emesénél.

 

2018. november 12-16. – Utazó múzeum

A paksi kistérségi iskolák, óvodák számára kínálunk múzeumpedagógiai foglalkozásokat három témakörben: régészet, néprajz, újkortörténet.

A tanórákba illeszthető 45 perces óra során szeretnénk felvillantani a múzeum gyűjteményeiből néhány darabot, utalva az új állandó kiállításunk anyagára, bemutatni a múzeumi dolgozók feladatköreit (régész, történész, néprajzkutató, restaurátor). A demonstrációs tárgyakkal a gyerekek mini kiállítást rendezhetnek  megadott témán belül a foglalkozás alatt, csoportmunkában megismerkedhetnek az egykori paraszti életmóddal, a városi polgári élettel, vagy épp a régész munkakörével.

A foglalkozásokat iskolákban, óvodákban tartjuk meg.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet október 5. délutánjáig tehetnek meg!

 

2018. november 6-7. – Tanárok délutánja

“Legyen a vendégünk a Szeniczey kúriában!” címszóval várjuk a környékbeli alsós tanítókat és magyar, történelem és földrajz szakos tanárokat múzeumunkba, hogy egy különleges délutánt töltsünk együtt.  A rendezvényen lehetőség nyílik a személyes kapcsolatok építésére, megismerkedhetnek a múzeum kiállítási egységeivel, programkínálatával, találkozhatnak a múzeumpedagógusainkkal, akikkel közösen új ötleteket, megoldásokat találhatnak ki a hatékonyabb életen át tartó tanulás lehetőségének biztosítása érdekében. A programon korhű vendéglátással, kosztümös tárlatvezetéssel és árnykép-rajzolással készülünk vendégeink számára.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

2018. november 10. – Családi nap – Márton-nap

Hagyományos családi napunk 10:00-14:00-ig, ingyenes belépéssel, kézműves foglalkozásokkal Márton-nap alkalmával. Részletek később.

 

2018. november 19-23. – Reneszánsz témahét

45 perces múzeumpedagógiai órák keretében megismerkednek a gyerekek a népművészet, a paraszti alkotótevékenység és e nagy stílusirányzat kölcsönhatásával. Ajánlott korosztály: 5-10. évfolyamos diákok.