Aktuális programjaink  1. április 12-13.

Húsvéti vásár

Pénteken 14:00-tól nagy szeretettel várunk mindenkit, aki igényes ajándékot szeretne adni húsvétkor, vagy igazi tavaszi hangulatot szeretne varázsolni lakásába kedves, vidám dekorációkkal. Ehhez helyi és környékbeli kézművesek kínálják portékáikat egészen szombaton 18:00-ig.

Ez idő alatt féláron tekinthetik meg a múzeum kiállításait!

 

  1. április 13. 10:00-14:00

Családi nap – Húsvét

Hagyományos családi napunkat ezúttal a közeli húsvét jegyében tartjuk, ahová szokás szerint kézműves foglalkozásokkal (írókázás és lakásdekorációk készítése), szórakoztató családi feladatokkal és ingyenes belépéssel várunk mindenkit.

 

  1. április 15-17.

Húsvétra hangoló – Húsvéti témanapok

A közeli ünnephez kapcsolódva hirdetjük meg óvodás és általános iskolás csoportok számára 45 perces múzeumpedagógiai foglalkozásainkat, ahol játékos formában megismerkednek a gyerekek a húsvét eredetével és hagyományaival. A részvétel ingyenes.

A program igényelhető kézműves foglalkozással is (+30 perc), ahol a résztvevők kipróbálhatják a tojásírás technikáját vagy tavaszi lakásdíszt készíthetnek. Ez esetben 200 Ft/fő a részvételi díj.

Bővebb információ és előzetes regisztráció: 75/830-371-es telefonszámon.

 

  1. április 25. 16:30

A restaurátor műhely titkai – felnőtteknek

Egy 1,5 órás előadás során először fény derül a szakemberek által használt anyagokra, technikákra, restaurátoretikai elvekre, majd műhelylátogatást teszünk a múzeum restaurátora, Tövisháti Béla műhelyében, végül maguk a résztvevők is kipróbálhatják a kerámiarestaurálást.

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a 06-75/830-378-as telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@paks.hu címen tehetnek meg április 24-ig.

A program az EFOP-3.3.2-16-00365 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért c. pályázat keretében valósul meg.

 

  1. április 30. 9:00-16:00

A restaurátor műhely titkai – gyerekeknek

Műhelymunkával egybekötött előadásra hívunk minden 4-12. évfolyamos iskolai csoportot.

A gyerekek Tövisháti Béla vezetésével betekintést nyernek a restaurátor szakma érdekes munkafolyamataiba és a múzeumi tárgyak javításának kulisszatitkaiba.

A 60 perces foglalkozáson a diákok meglátogatják a restaurátorműhelyt, majd egy összetört virágcserép összeillesztésével alkalmuk nyílik kipróbálni ezt a nem mindennapi szakmát.

A program ingyenes!

Bővebb információ és előzetes regisztráció: 06-75/830-378 vagy a muzeumpedagogia@paks.hu címen.

A program az EFOP-3.3.2-16-00365 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért c. pályázat keretében valósul meg.

 

  1. május 20-24.

A régészet hete – Múzeumpedagógiai foglalkozások

A régészet és a római történelemre épülő múzeumpedagógiai foglalkozásokat hirdetünk paksi általános és középiskolás diákoknak. A program során a résztvevők megismerkednek a korszerű régészeti technikákkal, melyek közül néhányat ki is próbálhatnak, majd játékos formában kerülnek közelebb az egykori római katonák fegyverzetéhez, harcmodorához és mindennapi életükhöz.

Bővebb információ és előzetes regisztráció: 75/830-378

 

  1. június 1. 10:00-14:00

Családi nap – A Régészet Napja

A 2014 óta évente megrendezett Régészet Napja című országos programhoz idén első ízben csatlakozik múzeumunk. E különleges családi napon a hagyományos kézműves foglalkozások mellett bemutatjuk az utóbbi évek paksi régészeti eredményeit, a szakemberek által használt eszközöket és a legújabb kutatási módszereket. Néhány órára mindenki régésszé változhat, többek között kipróbálhatja a hagyományos feltárást és a fémkeresést is.

A belépés ingyenes.