(Magyar) Aktuális programjaink

  1. március 21. 10:00, 13:00, 17:00

Kékfestő nap

Műhelymunkával egybekötött előadásokra várunk minden egyéni érdeklődőt és iskolai csoportot. A program során Sárdi János kékfestő mester fia, ifj. Sárdi János mutatja be ezt az immár UNESCO Szellemi kulturális örökségi listán szereplő hagyományos színmintázási technológiát, majd maguk a résztvevők is elkészíthetik saját kékfestő kendőjüket.

A részvétel ingyenes.

A program az EFOP-3.3.2-16 – Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért c. pályázat keretében valósul meg.

Bővebb információ és előzetes regisztráció: 75/830-378-as telefonszámon.

 

  1. április 12-13.

Húsvéti vásár

Pénteken 14:00-tól nagy szeretettel várunk mindenkit, aki igényes ajándékot szeretne adni húsvétkor, vagy igazi tavaszi hangulatot szeretne varázsolni lakásába kedves, vidám dekorációkkal. Ehhez helyi és környékbeli kézművesek kínálják portékáikat egészen szombaton 18:00-ig.

Ez idő alatt féláron tekinthetik meg a múzeum kiállításait!

 

  1. április 13. 10:00-14:00

Családi nap – Húsvét

Hagyományos családi napunkat ezúttal a közeli húsvét jegyében tartjuk, ahová szokás szerint kézműves foglalkozásokkal (írókázás és lakásdekorációk készítése), szórakoztató családi feladatokkal és ingyenes belépéssel várunk mindenkit.

 

  1. április 15-17.

Húsvétra hangoló – Húsvéti témanapok

A közeli ünnephez kapcsolódva hirdetjük meg óvodás és általános iskolás csoportok számára 60 perces múzeumpedagógiai foglalkozásainkat, ahol játékos formában megismerkednek a gyerekek a húsvét eredetével és hagyományaival. A részvétel ingyenes.

A program igényelhető kézműves foglalkozással is, ahol a résztvevők kipróbálhatják a tojásírás technikáját vagy tavaszi lakásdíszt készíthetnek. Ez esetben 200 Ft/fő a részvételi díj.

Bővebb információ és előzetes regisztráció: 75/830-378-as telefonszámon.

 

  1. április 25. 9:00-11:00

A restaurátor műhely titkai – Tövisháti Béla szobrász, restaurátor előadása

Műhelymunkával egybekötött előadásra várunk minden egyéni érdeklődőt és iskolai csoportot. A program során fény derül a szakemberek által használt anyagokra, technikákra, a restaurátoretikai elvekre, végül maguk a résztvevők is kipróbálhatják a kerámiarestaurálást.

A részvétel ingyenes.

A program az EFOP-3.3.2-16 – Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért c. pályázat keretében valósul meg.

Bővebb információ és előzetes regisztráció: 75/830-378-as telefonszámon.

 

  1. június 1. 10:00-14:00

Családi nap – A Régészet Napja

A 2014 óta évente megrendezett Régészet Napja című országos programhoz idén első ízben csatlakozik múzeumunk. E különleges családi napon a hagyományos kézműves foglalkozások mellett bemutatjuk az utóbbi évek paksi régészeti eredményeit, a szakemberek által használt eszközöket és a legújabb kutatási módszereket. Néhány órára mindenki régésszé változhat, többek között kipróbálhatja a hagyományos feltárást és a fémkeresést is.

A belépés ingyenes.