Húsvét 2020. Néprajzi kérdőív 2020.04.17.

Bár a kulturális változások jó ideje felgyorsultak, és fennmaradt néphagyományaink többsége már csak újjáalakult vagy újjáélesztett formában él, a digitális világ még soha nem kapcsolódott be ennyire szokásaink formálásába, mint idén húsvétkor.
Fontos, hogy megörökítsük ezt a pillanatot, rögzítsük az utókor számára, hogyan hatott a kényszerű bezártság az ünnepünkre.
A pillanatkép, aminek elkészítéséhez az Önök segítségét kérjük, nemcsak a jelen leírása miatt lényeges, hanem kiindulópont lehet a későbbi változások vizsgálatához is.

Kérjük, ossza meg velünk saját húsvéti történetét! Töltse ki kérdőívünket vagy írja meg a muzeum.honlap@gmail.com címre, mire emlékezne szívesen 2020 húsvétjáról!

A kérdőív nem tér ki a húsvéti ünnepkör minden elemére, a korábbi Paks környéki gyűjtések alapján ezen a vidéken szokásos részletekre koncentrál, de bárki kitöltheti, a szabad szöveges részek teret adnak a más területen szokásos részletek megjelenésének. Minden kérdést két fő szempont szerint jár körbe: hogyan szokták és idén hogyan történt.

A kérdőívet ezen a linken találja:

https://forms.gle/R1gWFofNsM2qRAZz9