Témahét – Vizes Élőhelyek Világnapja

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

A Paksi Városi Múzeum a VIZES ÉLŐHELYEK VILÁGNAPJA alkalmából múzeumpedagógiai foglalkozásra invitálja az óvodásokat és az általános iskolás diákokat.

Időpont: 2018. február 6-9., 9:00-16:00
Időtartam: 60 perc
Ajánlott korcsoport: óvoda, 1-8. osztály
Foglalkozást tartja: Pekárikné Bakó Eszter, Kákai Emese
Részvétel díja: ingyenes
Ha a kísérleteket a gyerekek szeretnék elvégezni, akkor a foglalkozás díja 200 Ft/fő, melyet előre kérünk jelezni.

A Vizes Élőhelyek Világnapja február 2., annak emlékére, hogy 1971-ben ezen a napon írták alá az iráni Ramsarban a Ramsari Egyezmény néven ismertté vált nemzetközi megállapodást a vizes élőhelyek védelméért.
A 20. század közepére az egyre fokozódó emberi beavatkozás hatására nagy mértékben zsugorodtak a vizes élőhelyek szerte a világon, köztük Magyarországon is.
A foglalkozáson megismerkedünk Magyarország védett vizes élőhelyeivel, különböző kísérleteket végzünk vízzel és olajjal, valamint kiderítjük miért olyan káros az olajszennyezés a folyókban, óceánokban?
A diákok a Dunatár című kiállítási egységben játékos feladatokon keresztül megismerik a Duna menti fokgazdálkodást és az emberi életre gyakorolt hatását a régmúltban.
A részvételhez előzetes időpont egyeztetése szükséges, melyet a 0675/830-378-as telefonszámon tehetnek meg.