Témahét – Március 15.

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Március 15-i foglalkozások a Paksi Városi Múzeumban 

 

A Paksi Városi Múzeum az 1848‒1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének 170. évfordulója alkalmából múzeumpedagógiai foglalkozásra invitálja az általános iskolás diákokat.

Idén ünnepeljük az 1848‒1849-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját. Március 15. és az azt követő szűk másfél év meghatározó eseménye a magyar történelemnek, politikai és erkölcsi hivatkozási alapja a modern Magyarországnak. Az évfordulóhoz kapcsolódóan múzeumpedagógiai foglalkozásunkon a résztvevő gyerekek játékos formában ismerhetik meg a forradalmi honvédség és nemzetőrség felállításának történetét, a korabeli fegyvereket és harci eljárásokat.

A foglalkozás kiegészítéseként a gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt, ahol az alsós korosztályokkal papírcsákót, a felsősökkel virág alakú kokárdát készítünk.

Időpont: 2018. március 10., 9-14 óra,

                            március 12-14., 9-16 óra között

Időtartam: 60 perc

Ajánlott korcsoport: 1-8. osztály

Foglalkozást tartja: Szabó Tibor, Kákai Emese és Pekárikné Bakó Eszter

Részvétel díja: ingyenes

A foglalkozás kérhető kézműves foglalkozással együtt, ez esetben a foglalkozás díja 200 Ft/fő, melyet előre kérünk jelezni.

A részvételhez előzetes időpont egyeztetése szükséges, melyet a 06-75/830-378-as telefonszámon tehetnek meg.