Témahét – Az ókori Róma

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Római témahét a Paksi Városi Múzeumban

 

A Paksi Városi Múzeum júniusban a római és régészeti témahét keretében múzeumpedagógiai foglalkozásra invitálja az általános iskolás diákokat.

 

Időpont: 2018. június 11-15., 9-16 óra,

Időtartam: 60 perc

Ajánlott korcsoport: 1-8. osztály

Foglalkozást tartja: Kákai Emese, Pekárikné Bakó Eszter, Szabó Tibor

Részvétel díja: ingyenes

Ha a csoport a kézműveskedést vagy a fotózkodást is választja, akkor a foglalkozás díja 200 Ft/fő, melyet előre kérünk jelezni.

 

Választható foglalkozások:

 

  • Múltunk nyomai – régi és új módszerek a régészetben

A foglalkozás során a gyerekek betekintést kapnak a régészek munkájába, különös figyelemmel az úgynevezett roncsolásmentes technikákra mint a légifotózás, műholdképek régészeti elemzése, geofizikai módszerek, búvárrégészet. Röviden kitérünk a tárgyi leletek feldolgozására és restaurálásra is.

 

  • „Mit adtak nekünk a rómaiak?”– római örökségünk a mindennapokban

„Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól… mit tettek a rómaiak értünk?” A római kultúra öröksége ma is él mindennapjainkban. Időszámításunk, naptárunk, úthálózatunk eredete, ábécénk, középületeink és templomaink formái ma is ennek közvetlen bizonyítékai. A foglakozás során a római és mai életünk kapcsolatát vizsgáljuk példákon keresztül.

 

A foglalkozásokhoz igény szerint választható kézműves foglalkozás is (római mozaik készítés vagy ékszerkészítés) vagy római kori ruhákba öltözés és fotózkodás.

 

A részvételhez előzetes időpont egyeztetése szükséges, melyet a 0675/830-378-as telefonszámon tehetnek meg.